Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Veckan bjuder på allt från växlande molnighet med sol, till regn och rusk. Bild: Lise Åserud
Veckan bjuder på allt från växlande molnighet med sol, till regn och rusk. Bild: Lise Åserud

Vårsolen byts ut mot regn – så blir vädret i helgen

Solglasögon och kortärmat eller regnrock och paraply? Den kommande veckan finns det troligen möjlighet att få användning av fler än ett plagg i garderoben.

Den senaste tiden har vädret i Halland kantats av både härlig senvår och ruskigt regn. Om man ser det ur ett meteorologiskt perspektiv är sommaren så gott som här (tro det eller ej). Men den som vill ligga och svettas på stranden får nog hålla ut ett tag till. Solen väntas nämligen få sällskap av regnmoln de kommande dagarna.

– Inledningsvis blir det en hel del moln under onsdagen, säger Moa Hallberg, meteorolog på SMHI.

Däremot väntas det så småningom spricka upp och solen kan komma att titta fram på sina håll under onsdagseftermiddagen, och temperaturen blir uppemot 15 plusgrader.

Men vårvädret som inlett veckan får placera sig på avbytarbänken under helgen. Då väntas nämligen regnskurar att dra in över Halland.

– Till helgen blir vädret mer ostadigt, och betydligt blötare än vad det varit under veckan. Temperaturen kan även sjunka någon grad, men håller sig ändå runt 10-12 grader, säger Moa Hallberg.

Även nattetid håller sig temperaturen mellan fem och tio grader.

Hur långt bort är det till vi kan vänta oss riktig sommarvärme?

– Utifrån den meteorologiska definitionen så är det sommarväder i Halmstad redan nu, i och med att dygnsmedeltemperaturen hållit sig över tio plusgrader mer än fem dagar i rad. Men man får nog vänta ett tag till på den värmen som man vanligtvis själv klassar som riktig sommarvärme, säger Moa Hallberg.

Fler nyheter om Halland hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här