Vädret i Halland ser ut att vända lagom till helgen.
Genrebild. I helgen kan det väntas temperaturer över 20 grader, klassiska svenska sommartemperaturer enligt SMHI:s meteorolog. Bild: Hasse Holmberg

Vädret slår om till sommarvärme lagom till helgen

Ett högtryck ser ut att göra den kommande helgen solig och varm. Under söndagen kan visaren i termometern till och med klättra över 20 grader.

ANNONS
|

När maj månad nu går mot sitt slut går det att konstatera att det varit lite kyligare än normalt, även om den meteorologiska sommaren kom till Halland relativt tidigt i år.

– Det stämmer att temperaturen varit under det normala. Normalt sett ska temperaturen ligga runt 15 till 16 grader under dagtid i maj, nu har den legat ett par grader under det, berättar SMHI:s meteorolog Lisa Frost.

Högre temperaturer till helgen

Kommande helg ser dock ut att bjuda på både högre temperaturer och en hel del solsken i Halland. Lågtrycket som inneburit en ostadig väderperiod är på väg bort och in kommer i stället ett högtryck.

ANNONS

– På torsdag kan vi räkna med en del skurar som passerar och i samband med det ganska blygsamma temperaturer mellan 10 och 15 grader. Även fredag ser ut att bjuda på en del skurar men under kvällen rör det sig bort. Då har vi ett högtryck som börjar växa in och ge stabilare väder med en del sol och varmare luft, säger Lisa Frost och fortsätter:

– På lördag kommer det att vara tidvis riktigt soligt med en del stackmoln och temperaturen stiger upp mot 20 grader. Även på söndag då det möjligtvis kan bli dryga 20 grader, upp mot 22.

Högtrycket ser ut att hålla i sig så långt ögat når i väderprognosen. Det innebär normala sommartemperaturer men högsommarvärmen lär dröja ytterligare.

– Jag kan se tio dygn framåt i prognosen och ser då temperaturer på dryga 20 grader. Det är vanliga svenska sommartemperaturer, säger Lisa Frost.

ANNONS