Vårdförbundets medlemmar piggar upp sig med bad

När vardagen under coronapandemin är tråkig och tung vill Vårdförbundet i Halland liva upp stämningen för sina medlemmar. Nu ger de sig ut på kallbadsturné genom hela länet – i hopp om att peppa varandra.

ANNONS
|

Det är ingen tvekan om att vårdpersonalen har haft och fortfarande befinner sig i en tuff tid. Något som fått Vårdförbundet i Halland att tänka på hur de kan hjälpa sina medlemmar att hitta lite liv och lust mitt under den rådande pandemin.

Nu ger de sig ut på en Hallandsturné, där de bjuder in sina anhängare för att träffas och ta ett uppiggande dopp i det blå.

– Vi vill erbjuda våra medlemmar något lustbetonat i dessa tunga tider, säger Marie Claesson på Vårdförbundet i Halland.

Läs också: Wild swimming är en superhet trend – nu vill alla kallbada

ANNONS

Badturnén gick av stapeln i ett soligt men blåsigt Halmstad under fredagen och fortsätter sedan runt om på olika orter i Halland.

Enligt Marie Claesson grundar sig initiativet om kallbad i den trenden som sprider sig som en våg i hela Sverige. Men det är också ett sätt att umgås utomhus, där man kan hålla avstånd.

– Vi hoppas att människor ska se det är kul att hitta på saker utomhus. Som fackliga har vi fått ställa om, säger hon.

Margot Kamruddin är ordförande för Vårdförbundet i Halland och säger att hon hoppas på att vårdpersonal runt om i regionen kan peppa varandra genom att få träffas – och i det här fallet bada tillsammans.

– Tanken är att man ska se det som något roligt, till skillnad från det som är vår vardag just nu, säger hon.

Hur har initiativet mottagits?

– Precis som med allt nytt så vet vi inte riktigt ännu. Men vi har inte hört något negativt, så då tänker vi att det är positivt, säger Margot Kamruddin.

Läs också: Vinterbadare tål kyla och håller sig friska

ANNONS