Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Peter Gyllander, presschef på Hallandstrafiken, säger att det kommer bli en krånglig helg att åka tåg i Halland när Trafikverket genomför två stora arbeten i länet samma helg. Bild: Håkan Johansson
Peter Gyllander, presschef på Hallandstrafiken, säger att det kommer bli en krånglig helg att åka tåg i Halland när Trafikverket genomför två stora arbeten i länet samma helg. Bild: Håkan Johansson

Underhållsarbeten stoppar tågen genom Halland i helgen

Det kommer att bli en stökig helg för länets tågresenärer när Trafikverket genomför arbeten i Varberg och Halmstad samtidigt. Olika tåg olika tider på dygnet kommer att påverkas från och med fredagen. Långa sträckor kommer bussar att ersätta tågen och resorna kommer att ta längre tid än vanligt.

– Det kommer att fungera men det kommer att vara krångligt att åka tåg den här helgen, det säger Peter Gyllander, presschef på Hallandstrafiken om det planerade tågstoppet.

Anledningen till de stora störningarna är att Trafikverket sedan långt tillbaka planerar att genomföra banarbete i Varberg samtidigt som de även genomför arbete i anslutning till södra infarten i Halmstad.

– Vi har haft en väldigt bra och lång dialog med Trafikverket men försökt att få de att förstå att det är väldigt dumt att lägga två så stora arbeten samtidigt. Det får ju stora effekter för våra resenärer men sen har vi såklart förståelse för att det här är arbeten som är planerade sedan flera år tillbaka, säger Peter Gyllander.

Natten mellan torsdag och fredag påbörjas arbetet i Varberg och på fredag kväll drar arbetena i gång i Halmstad.

Exakt vilka tåg som påverkas när har inte sammanställts i en lista utan Hallandstrafiken uppmanar folk att söka sin resa i reseplaneraren i deras app eller via hemsidan.

– Det kommer att bli olika påverkan olika tider. Vissa tider kommer folk att få åka buss hela vägen mellan Kungsbacka och Laholm. Andra gånger kan man åka tåg en bit och sen buss en bit. Men allt kommer att vara tydligt i vår app och på hemsidan exakt hur resan ser ut. Och har man inte tillgång till internet eller känner sig osäker får man jättegärna ringa vår trafikupplysning så hjälper vi till, säger Peter Gyllander.

Lagom till första turen på måndag morgon ska tågen återigen rulla som vanligt.

Fler nyheter om Halland hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här