Sjöräddningen fick två larm från Halland på kort tid.
Arkivbild. Det blev dubbla insatser i Halland för sjöräddningen under lördagen. Bild: Johan Nilsson/TT

Två sjöräddningar i Halland på kort tid

En kajakpaddlare i Laholmsbukten fick föras till sjukhus efter att han hamnat i vattnet. Senare under lördagen fick en fritidsbåt utanför Varberg motorproblem och sjöräddningen tillkallades.

ANNONS
|

Sjö - och flygräddningscentralen har under lördagen fått in två larm på kort tid rörande händelser utanför Hallandskusten. Vid kvart över ett kom ett larm efter att en man tryckt igång en nödsändare. Mannen hade själv åkt ut med en kajak i Laholmsbukten och hamnat i vattnet.

– Det var en ensampaddlare som hade med sig en nödsändare och det var tack vare det som vi kunde lokalisera honom, säger Lina Buurstra, biträdande sjöräddningsledare på sjö - och flygräddningscentralen.

Mannen var nedkyld och fick föras till sjukhus för vård. Bara en kort stund senare, vid kvart i fyra, kom ytterligare ett larm. Den här gången var det en fritidsbåt utanför Varbergs kust som fått motorproblem.

ANNONS

– Vi hade precis avslutat insatsen utanför Halmstad när vi fick in ett mayday-anrop på radion. En båt, med två personer ombord, fick maskinproblem med motorerna. De har svårt att manövrera i sjön, det går vågor på havet i dag. Vi har skickat dit sjöräddningssällskapet, kustbevakningen och sjöräddningshelikoptern från Göteborg, säger Lina Buurstra.

De tre enheterna arbetade under eftermiddagen med att få in fritidsbåten. Vid 18-tiden meddelade sjö - och flygräddningscentralen att båten kommit in till Varbergs hamn. Ingen person uppges vara skadad.

– De har varit kvar ombord och själva kört in till hamn med hjälp av assistans, säger sjöräddningsledaren Carl-Johan Tylegård.

Lina Buursta uppmanar till eftertanke och försiktighet till dem som tar sig ut till havs.

– Vi har börjat få in en del försommarlarm. Även fast solen skiner så är det fortfarande kallt i vattnet och det är bra att påminna om det just nu. Att ha med sig nödsändare, som kajakpaddlaren, är ett bra tips, säger hon.

ANNONS