Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/24

Två män beskjutna i sin bil i Falkenberg

Flera larm om skottlossning på Sloalyckan i Falkenberg kom till polisen vid 22:14 på onsdagskvällen. Polisen sökte med hund och helikopter i området.

Polisen fick under natten mot torsdagen flera samtal från vittnen som hade hört skottlossning på Utmarksvägen på Sloalyckan. Två män i 20-30-årsåldern hörde av sig till polisen och uppgav att de blivit beskjutna när de suttit i en bil.

– Det fanns två personer i den här bilen som färdades och båda två har blivit beskjutna i någon mån, säger Peter Adlersson, presstalesperson på polisen.

Enligt polisen ska ingen av männen ha fått några fysiska skador men det fanns skottskador på bilen.

Under natten spärrade polisen av infarten till Västgötavägen och sedan hundra meter in på gatan i närheten av Östra Gärdets förskola. Enligt Hallands Nyheters reporter på plats sökte fyra poliser av området som verkar ha säkrat flera spår. Bilen som männen satt i har också tagits i beslag. En bil med fyra personer stoppades också av polisen och alla fyra blev visiterade och bilen genomsökt innan de fick åka vidare.

Strax efter midnatt meddelade polisen att de lokaliserat den misstänkta brottsplatsen.

– Vi har hittat åtminstone en tomhylsa på platsen och vi inväntar nu tekniker, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl på polisen.

Under natten hämtades sex personer in för förhör men samtliga är nu släppta.

– De här personerna har varit intressanta för utredningen, säger Peter Adlersson.

Det finns i nuläget ingen misstänkt men polisen rubricerar ärendet som mordförsök. Under torsdagen går förundersökningsledaren igenom ärendet.

– Just nu jobbar vi på bred front och kollar igenom alla bevis som kommit in, säger Peter Adlersson.

Fler nyheter om Halland hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här