Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Två gripna – stöldturné nystas upp

Två män i 35-årsåldern greps i Apelviken sent under lördagskvällen. De misstänks nu för en rad brott under det gångna dygnet.

Vid 22-tiden i lördags kväll larmades polisen till ett stugområde i Apelviken där tre män setts smyga runt på tomterna och lysa med ficklampor. Två av männen omhändertogs först misstänkta för narkotikabrott. Den tredje mannen lyckades undankomma hundpatrullen som sökte i området.

– Vi kommer att titta på anmälningar runt om i länet det senaste dygnet för att se om det finns en koppling till de här männen, säger Per-Alexander Treptow, stationsbefäl på polisen i Varberg.

Kort efter insatsen började polisen med hjälp av flera tidigare anmälningar nysta upp männens rörelser i länet med start i Halmstad. Där rapporterades en skåpbil stulen på lördagsmorgonen. Samma skåpbil ska sedan ha synts vid 13-tiden på lördagen vid en enslig väg vid Klastorp i Varberg. En man kontaktar polis efter att ha bevittnat hur flera män flyttar över saker från skåpbilen till en personbil, en silvergrå Volvo. Mannen konfronterar männen på den smala vägen men prejas till slut av vägen och männen försvinner i bilarna.

Polispatrullen hittar kort därefter skåpbilen övergiven i Hunnestad. Strax innan klockan 16 kommer nästa larm från allmänheten. Då berättar en kvinnan hur två parkerade bilar vid Bexells stenar drabbats av inbrott. När patrullen tar upp anmälan visar det sig att ett vittne har sett en silvergrå Volvo i området och sätter den i samband med stölderna. Registreringsnumret på bilen stämmer överens med den bil som senare på kvällen påträffas i Apelviken.

De två männen, som båda är hemmahörande i Göteborgsområdet, greps under lördagskvällen och kommer högst troligt att anhållas, menar Per-Alexander Treptow. Inledningsvis rubriceras misstankarna som tillgrepp av fortskaffningsmedel men fler punkter kan tillkomma i takt med att männens rörelser kartläggs, menar stationsbefälet. De båda männen väl kända för liknande brottslighet sedan tidigare.