Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Två gripna efter biljakt längs E6

När en polispatrull skulle kontrollera en bil på en länsväg i närheten av kärnkraftverket Ringhals vägrade bilen stanna. En polisjakt inleddes då i hög hastighet längs E6 söder om Varberg.

Det var strax efter klockan 21 under fredagskvällen som en polispatrull försökte kontrollera en personbil på en mindre väg i närheten av kärnkraftverket Ringhals utanför Varberg. Men bilen ville inte stanna.

– Den bilen vägrar stanna och det blir ett förföljande i området som sedan leder ut på E6 i hög hastighet, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

Polisjakten går längs med E6 i riktning mot Falkenberg innan bilen plötsligt kör åt sidan och stannar. Två personer hoppar ur bilen och springer från platsen.

– De springer och korsar motorvägen, men blir snabbt upphunna av poliserna på plats, säger Morten Gunneng.

De två personerna, en man i 25-årsåldern och en man i 18-årsåldern, misstänks nu för drograttfylleri, olovlig körning och vårdslöshet i trafik. I nuläget är det oklart vem som körde bilen.

– De tog på sig samma brott. Så båda två är misstänkta för samma brott, så nu tar man blod på båda så vi får bevisning, säger Morten Gunneng.