Tullbroskolan utrymd efter hot

Elev skickade bild på vapen.

ANNONS
|

Alla elever fick under förmiddagen lämna skolans lokaler.

HN var på plats på Tullbroskolan och pratade med skolans rektor Suzanne Lemborn.

– Idag förekom ett bråk mellan två elever och det blev slagsmål. Det resulterade i att båda försvann från skolan i affekt. Därefter kom det till vår kännedom att en av de två eleverna skickat en bild på ett vapen och skrivit ”Jag kommer”.

– VI tog det säkra före det osäkra och valde att evakuera skolan, säger Suzanne Lemborn.

Läs mer: ”Man ska kunna känna sig trygg”

Polisen kom snabbt till skolan.

– Nu är eleven omhändertagen av polisen så hotbilden är helt avblåst. Eleven kanske inte riktigt var medveten om vilka konsekvenser en sådan här händelse skulle kunna innebära heller. Det var i affekt, utan att det kanske var ett reellt hot.

ANNONS

– Polisen utreder nu det här vidare, säger Suzanne Lemborn.

Information ska nu gå ut till föräldrar med elever på skolan.

– Just nu försöker vi skapa en text där informationen går ut till föräldrar via Unikum som alla kan läsa. Sen har vi också stöd från förvaltningen där man lägger ut information på kommunnivå.Det är också viktigt att elever, föräldrar och personal som kanske blev skärrade och rädda att de får information hur man får stöd och hjälp.

Suzanne Lemborn tycker att situationen varit olustig.

–Det är naturligtvis skärrande. Man gör en bedömning i hur allvarligt ett sådant här hot är. Då tänker jag hellre ta det säkra för det osäkra. Det har ju hänt tidigare och vi vill inte att det ska kunna hända här.

Tullbroskolan håller nu stängt under fredagen.

–På måndag kommer skolan vara öppen som vanligt. Polisen ska naturligtvis utreda det närmare men vi känner inte att det skulle finnas skäl till någon oro på måndag morgon. Vi har tagit det säkra före det osäkra, säger Suzanne Lemborn.

Polisen fick larmet till Tullboskolan vid 10.15-tiden. För att utrymma skolan valde rektorn Suzanne Lemborn att aktivera brandlarmet. Därför kallades automatiskt även räddningstjänst och ambulans till skolan.

ANNONS

Polisen samverkar nu med socialtjänsten och skolan i den här händelsen.

– Polisen gör en anmälan till socialtjänsten, säger Hans Lippens, presstalesperson på Polisen väst.

I ett pressmeddelande vid 12.30 på fredagen skriver Falkenbergs kommun att manerbjuder stöd till de barn och elever som känner sig i behov av det. Man ska då kontakta rektorn på sin skola eller någon inom elevhälsoteamet.

ANNONS