Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Tre personer till sjukhus efter brand i villa

Under tidig torsdagsmorgon larmades tio enheter från räddningstjänsten och tre ambulanser till en villa i Falkenberg med anledning av en brand. Tre personer evakuerades med hjälp av en stege.

Det var strax efter klockan 04 som räddningstjänsten larmades till en villa i Skrea med anledning av en brand.

– Det är en tvåplansvilla där. Det var inga synliga lågor på plats, men det var väldigt rökigt, säger Peter Karlborg, räddningstjänsten inre befäl i Halmstad, i ett tidigt skede.

– Vi hade en brand på markplan i huset och personerna befann sig på övervåningen och evakuerades då via en stege.

Enligt räddningstjänstens initiala uppgifter var tre personer kvar inne i huset och livräddning påbörjades. Tio enheter från räddningstjänsten samt tre ambulanser larmades till adressen. Polisen uppdaterade senare informationen med att det rör sig om en vuxen och två barn.

– Enligt anmälan är det en vuxen och två barn som är förda till sjukhus. Det är det som är angivet, säger Tommy Johansson, stationsbefäl på polisen i Falkenberg.

Enligt Karlborg är skadeläget oklart, men personerna var vakna när de fördes in i ambulanserna.

Julgran trolig brandorsak

Hallberg uppgav vid 06.30-tiden på torsdagsmorgonen att det då inte fanns någon misstanke om brott, men att det kunde komma att ändras under dagen.

– Vi har ingen rubricering på ärendet och inte heller någon brottsmisstanke. Men de är inte färdiga där ute än, säger han.

Kort därefter framkom det att den troliga brandorsaken är en julgran, men att det i nuläget är oklart varför den har börjat brinna. Det skrevs då en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

Vid klockan 05 under morgonen meddelade räddningstjänsten att branden var släckt. Räddningstjänsten var kvar på plats en stund till för efterkontroll.

– Det vi håller på med just nu är att säkerställa att vi har fått släckt överallt och att vi inte har någon brand i själva konstruktionen, sa Peter Karlborg då.

Bostaden är avspärrad för en teknisk undersökning och förhör kommer att hållas med de boende när de vårdande insatserna på sjukhuset är klara.

Fler nyheter om Halland hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!