Jenny Widén, polisens presstalesperson.
Jenny Widén, polisens presstalesperson. Bild: Polisen & TT/arkiv

Tre män stoppades med misstänkt skjutvapen i bilen

De anhölls misstänkta för grovt vapenbrott.

ANNONS
|

Det var strax innan klockan tre, natten till lördagen, som polisen stoppade personbilen för en kontroll vid Varbergsvägen i Falkenberg.

Färdandes i bilen fanns tre män, samtliga födda på 90-talet, och vad polisen beskriver som ett "misstänkt skjutvapen".

– Det krävs en teknisk undersökning för att konstatera att det är ett skjutvapen. Det ser ut att vara ett, men vi kan inte säga med hundra procents säkerhet innan undersökningen är gjord, säger Ritha Andersson, jourhavande förundersökningsledare.

De unga männen greps omgående och anhölls senare under natten av en jouråklagare. De är misstänka för grovt vapenbrott.

Det är ännu oklart om det finns någon koppling till den misstänkta skottlossning som inträffade i Falkenberg tidigare under fredagseftermiddagen.

ANNONS

– I nuläget finns det ingen koppling att bekräfta. Just nu är de tre männen inte misstänkta för något annat än just vapenbrottet, säger Jenny Widén, polisens presstalesperson.

Inte heller förundersökningsledare Ritha Andersson vill göra någon koppling mellan den misstänkta skjutningen och vapenbrottet.

Att bilen de tre männen färdades i stoppades föranleddes inte av någon brottsmisstanke utan var en rutinkontroll. Under dagen kommer de tre männen att förhöras. Samtliga nekar till brott.

Polisen har ännu ingen gripen efter den misstänkta skottlossningen tidigare under fredagen.

ANNONS