Antalet konstaterade fall i Halland är nu uppe i 103 och på tisdagen vårdades sju personer på intensivvårdsavdelningen.
Antalet konstaterade fall i Halland är nu uppe i 103 och på tisdagen vårdades sju personer på intensivvårdsavdelningen. Bild: Jari Välitalo

Totalt sju hallänningar nu döda i covid-19

Ytterligare en hallänning rapporteras på tisdagen ha avlidit till följd av covid -19 och totalt 18 personer vårdas nu på sjukhus. Det är en ökning med fyra personer sedan måndagen.

ANNONS
|

Enligt den senaste statistiken från Folkhälsomyndigheten har nu drygt 4 000 svenskar via coronatest fått konstaterat att de har covid-19. Eftersom prover numera bara tas på svårt sjuka personer och nyckelpersoner inom vård och omsorg är det verkliga antalet betydligt större.

Antalet konstaterade fall i Halland är nu uppe i 103 och på tisdagen vårdades sju personer på intensivvårdsavdelningen.

Av de totalt sju halländska dödsfallen uppges sex ha en så kallad bakomliggande riskfaktor i form av hög ålder eller en risksjukdom. Av de 146 personer som hittills dött i Sverige är 131 av dem 70 år och äldre och bara en person under 50 år.

ANNONS

När det gäller konstaterade sjukdomsfall återfinns en tredjedel i åldersgruppen 70 år och äldre och nästan 20 procent i åldersgruppen 50-59 år. Bara vart tionde sjukdomsfall är under 30 år.

ANNONS