Totalt fem fall av corona i Halland

På måndagsmorgonen bekräftade Region Halland länets första fall av coronavirus. På eftermiddagen kom beskedet att ytterligare fyra personer är smittade.

ANNONS
|

LÄS MER:TV: Första coronafallet i Halland

Det var under helgen som en person från Kungsbacka, en skolelev på Särö skola, som varit på en resa i norra Italien lämnade ett test, när provsvaren kom tillbaka visade det positivt. Personen har milda symptom och behöver inte inneliggande sjukhusvård utan är isolerad i sitt hem.

– Eftersom patienten redan vid mycket tidiga symptom på sjukdom isolerat sig och haft mycket begränsat antal nära kontakter så bedömer vi att det är endast ett mycket litet antal personer som skulle kunna vara utsatta för smitta, säger Maria Löfgren, smittskyddsläkare i Halland.

LÄS MER:Smittskyddsläkaren: "Allt har fungerat väl"

Personen som är smittad kontaktade vården redan när hen visade mycket tidiga symptom och har kunnat isolera sig i hemmet. Endast ett fåtal personer har varit i kontakt med Kungsbackabon och samtliga har nu blivit kontaktade av vården. Personen reste till Italien med ett sällskap och resesällskapet ingår i den grupp människor som nu har Region Halland spårat. De som visat någon symptom har provtagits och väntar på provresultat.

ANNONS

Totalt är fem hallänningar smittade av coronaviruset.

Texten uppdateras.

ANNONS