Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Arkivbild.
Arkivbild.

Totalstopp för tågen mellan Varberg och Falkenberg avklarat

I drygt en timme på tisdagseftermiddagen mellan halv två och halv tre stoppades tågen mellan Varberg och Falkenberg. Detta efter att ett tåg blivit stillastående på spåret på grund av ett tekniskt fel.

Strax efter klockan halv två på tisdagen meddelade Trafikverket att det rådde stopp i tågtrafiken genom Varberg. På grund av ett stillastående tåg tvingades tågen att vända i Varberg respektive Falkenberg och Hallandstrafiken beställde även fram fyra ersättningsbussar för att köra sträckan Varberg–Falkenberg.

– Vi har inte mycket mer information i nuläget än att ett tåg har blivit stillastående i höjd med Varberg och det står still där det är enkelspårigt. Hur länge det blir stående vet vi inte, om det tar en kvart eller en timme att lösa. Men fördelen nu är väl att det är ganska lite trafik just för tillfället men visst kommer tågen att påverkas, sade Katarina Wolffram på Trafikverkets pressjour kort efter halv två.

Strax efter halv tre kom beskedet att tågen återigen ska rulla som vanligt på sträckan men en del förseningar kan förekomma på grund av det tidigare stoppet.

Fler nyheter om Halland hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här