Tobias fusk-app hittar rätt ord till Wordfeud

Mobilspelet Wordfeud har blivit en gigantisk succé. Hör du till dem som brukar förlora kanske Tobias Claesson från Veddige har hjälpen. Han ligger bakom fusk-appen som toppar nedladdningslistan.

ANNONS
|

700 000 svenskar har laddat ner det Alfapetliknande mobilspelet Wordfeud. Enligt DI Weekend drar skaparen, norrmannen Håkon Berteussen, in 75 000 kronor om dagen (två miljoner i månaden) på det omåttligt populära spelet. 20-åriga Tobias Claesson spelade också Wordfeud, men tröttnade på att hela tiden förlora mot sina kompisar.

– Jag ville vinna och insåg vad som behövdes för att jag skulle göra det, säger han.

Det är bakgrunden till appen Swedish Word Finder, en app som gör det möjligt att ”fuska” på Wordfeud. Genom att skriva in de bokstäver man har att tillgå får man svar på möjliga ord att lägga. Det tog Tobias 20 timmar att programmera appen och en vecka att få den godkänd av Apple.

ANNONS

– Jag trodde aldrig att den skulle bli så här populär. När jag såg den på topplistan första gången låg den på plats 86 och sedan ökade den i ranking väldigt fort.

Nu har den snart legat etta i två veckor och är alltså den mest nedladdade betalappen i Sverige för tillfället, med över 10 000 nedladdningar. Men hur mycket han har tjänat på sin app vill han inte prata om.

Förutom den svenska versionen har Tobias skapat en fusk-app för engelska Wordfeud-användare och, lite otippat, en på holländska.

– En engelsk gjorde jag för att det är en större marknad än den svenska, men den har nästan ingen köpt. Att jag gjort en på holländska också beror på att Wordfeud ligger högt på deras lista. Den ligger och väntar på godkännande från Apple nu.

Sedan ett år läser Tobias Claesson en femårig utbildning i datateknik i Lund och appen som utgick från Tobias eget vinnarbehov har blivit en bra start på karriären.

Det finns de som påstår att många har slutat spela Wordfeud sedan det blivit möjligt att fuska, men det är Tobias Claesson tveksam till.

– Jag vet inte riktigt om det är sant, säger han.

Han ser det i stället som att appen gett dem som är bra på Wordfeud en större utmaning. Och vännerna, som inte längre vinner lika lätt över Tobias – de kan såklart också ladda ner appen.

ANNONS

Fler appar. Tobias flyttade från Veddige för ett år sedan, när han började studera datateknik i Lund.

Toppar. Appen Swedish Word Finder toppar nedladdningslistan över appar som kostar pengar att ladda ner.

ANNONS