Tjuvar slog till mot två verkstäder – stal verktyg

Tidigt på morgonen har polisen larmats till två verkstäder i Slöinge och Tvååker. Tjuvarna har stulit verktyg till ett värde om minst 250 000 kronor.

ANNONS
|

Polisen larmades till en verkstad i Tvååker, Varbergs kommun, strax innan halv fyra på fredagsmorgonen. Det var ett väktarbolag som hade sett på övervakningskameror att okända personer rörde sig inne på området och lastade in gods i en bil. När en polispatrull kom till platsen hade tjuvarna försvunnit från platsen.

Patrullen kunde konstatera att tjuvarna hade klippt upp ett stängsel och sen krossat en ruta på verkstaden för att ta sig in. Från verkstaden hade de stulit verktyg till ett värde om minst 250 000 kronor.

Knappt två timmar senare larmades polisen till Slöinge, Falkenbergs kommun. Där var det ytterligare en verkstad som hade haft inbrott. Verkstadens inbrottslarm hade gått och när ägaren kom till platsen kunde det konstaterats att det varit inbrott.

ANNONS

– Det är alldeles färskt och vi vet inte vad som är stulet än, säger Per-Alexander Treptow, stationsbefäl vid polisen i Varberg.

Polisen utesluter inte att det rör sig om samma gärningsmän.

ANNONS