Timmerbil har krockat med personbil – väg avstängd

En person har omkommit efter en allvarlig trafikolycka mellan en personbil och en timmerbil på länsväg 850 i höjd med Svennesgård i Väröbacka.

ANNONS
|

Den person som uppgavs vara allvarligt skadad i samband med olyckan i Väröbacka på torsdagsförmiddagen har avlidit av sina skador, bekräftar polisen. Räddningstjänst och ambulans inledde hjärt- och lungräddning på platsen men förarens liv gick inte att rädda.

– Föraren av personbilen har avlidit till följd av sina skador och anhöriga är underrättade, sade polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

Timmerbilen och personbilen krockade av okänd anledning på väg 850 i höjd med Svennesgård vid klockan 10.30-tiden på torsdagen.

– Föraren av personbilen satt fastklämd när vi kom fram och fick klippas loss, sade Mats Rydberg, inre befäl på räddningstjänsten i Halmstad, strax efter att larmet kom.

ANNONS

Vid 11.50 meddelade räddningstjänsten att de lämnat platsen.

– Men polisen har fortfarande avspärrningar på platsen vilket kan påverka trafiken, uppgav Mats Rydberg då.

Polisen har beslagtagit både timmerbilen och personbilen.

– Vi kommer att göra en trafikteknisk undersökning för att försöka reda ut vad det är som har hänt, säger Christer Fuxborg.

Enligt Hans-Jörgen Ostler, även han presstalesperson på polisen i region väst, har det skrivits en anmälan om vårdslöshet i trafik.

ANNONS