Tiktok-kändisen Pepsi är årets lussekatt

Hon har nästan 2 000 följare på Tiktok. Kanske blir det fler när den livliga kattungen Pepsi nu har utsetts till årets lussekatt i Hallandsposten.

ANNONS
LocationÅled||

Matte Martina Ramsak öppnar dörren när HP ringer på för att gratulera till vinsten i årets lussekattstävling. Vinnaren själv är förstås med, mycket nyfiken.

Det är inte många sekunder som Pepsi håller sig stilla.

– Hon är en liten blandras på snart fem månader. Väldigt social, leksam och kelen, säger Martina om sin lilla katt.

Känd från Tiktok

Ett foto där Pepsi tittade fram bland julgranskulor charmade HP:s läsekrets att rösta fram henne som segrare. Men så är hon ju också kameravan sedan länge, trots sin ringa ålder.

Vinnarbilden på Pepsi i årets lussekattstävling.
Vinnarbilden på Pepsi i årets lussekattstävling. Bild: Martina Ramsak

– Hon har snart 2 000 följare på Tiktok. Jag hade inte haft Tiktok tidigare, men startade ett konto för att följa hennes utveckling. Följarna är både folk som själv har katter och sådana som gillar att titta på katter, säger Martina.

ANNONS

Hund och katt

Varför ville du ha henne med i lussekattstävlingen?

– Jag ville vara med redan förra året med min förra katt, som tyvärr gick bort i cancer i vintras. Men nu kunde jag ta med Pepsi. Jag tycker att hon är så fin, och hon tål att visas upp lite. Roligt att fler tyckte det.

Pepsi växer upp med en ”storebror” som heter Gizmo. Fast – han är förstås en hund.

– De går ihop som hund och katt. De kommer överens ibland, men ibland inte alls. Hon vill gärna jaga och attackera honom. Fast han är tio år och en ”surgubbe”, säger Martina.

Saknade att ha katt

Pepsi är från början skåning. Hon föddes i Tomelilla, i precis rätt tid för att ta plats hos Martina, sambon Christian Olofsson och Gizmo.

– Vi var ute på Blocket och tittade och fastnade för henne. När det hade gått några månader saknade vi ju att ha katt, säger Martina Ramsak.

Den som vill se mer av buskatten Pepsi kan hitta henne under @pepsithecatto på Tiktok.

LÄS MER:Finalisterna är utsedda – vem blir årets lussekatt 2022?

LÄS MER:Lussekattsvinnaren Zelda – en social raskatt som gärna klättrar i granen

LÄS MER:Tävling: HP söker årets hot dog

ANNONS