SJ tar över driften av Öresundståg från och med den 13 december.
SJ tar över driften av Öresundståg från och med den 13 december. Bild: Olof Ohlsson

Taktfast tågtidtabell när SJ tar över Öresundståg

Den 13 december ändrar Hallandstrafiken sin tidtabell. Bättre matchning mellan bussar och tåg utlovas. I samband med tidtabellsskiftet tar också SJ över driften av Öresundstågen.

ANNONS
LocationHalland||

När Hallandstrafikens vintertidtabell börjar gälla på söndag så kommer det att innebära en hel del stora förändringar. Det har kollektivtrafikbolaget meddelat.

Den största förändringen är att SJ från och med då tar över driften av Öresundstågen. För resenärerna kommer det dock inte att märkas så mycket. Tågen kommer fortfarande gå under namnet Öresundståg och det är i stort sett samma personal som arbetar kvar.

Tågen ska gå samma minut varje timma

Tågen kommer från och med att vintertidtabellen börjar gälla gå över till en mer taktfast tidtabell. Det innebär att hädanefter kommer avgångarna inträffa samma minuttal varje timma.

– Det blir helt enkelt lättare för dig att komma ihåg när tågen avgår. Det innebär att även bussarna blir bättre synkade med tågen, och du behöver inte vänta lika länge mellan ditt byte från buss till tåg, skriver Hallandstrafiken på sin hemsida.

ANNONS

För bussarna i Varbergs del innebär det att linje 1, 2 och 614 nu anpassas efter tågtidtabellen. I Falkenberg gäller samma sak för linje 1 och 652.

Nya hållplatser tillkommer

Det kommer också att bli en del hållplatsförändringar. I Falkenberg handlar det om fyra nya hållplatser: Snäckvägen för linje 509. Vagnsvägen för linje 14, Morup Östra för linje 553 och Grytås för linje 652.

I Varberg försvinner hållplatsen Åttabro av trafiksäkerhetsskäl. Den ersätts dock av en ny hållplats på Holmagärde för linje 651. Övriga nya hållplatser i Varberg är: Tankvägen för linje 12, Långared för linje 664 och Hulta för linje 664.

LÄS MER:Kommunerna har tyckt till om kollektivtrafikens framtid

LÄS MER:Omfattande skadegörelse på busstationer i Halland kostar miljoner

LÄS MER:Sällanresenären får ett höjt biljettpris inom Hallandstrafiken

LÄS MER:Tjuvåkning i Hallandstrafiken ökar med 150 procent under pandemin

ANNONS