Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

 Bild: Adam Ihse/TT/arkiv
Bild: Adam Ihse/TT/arkiv

Tågproblem på väg att lösas

Det var när en grävmaskin körde in i en kontaktledning i Horred under torsdagseftermiddagen som ett elfel uppstod och delar av banan blev strömlös. Tågtrafiken mellan bland annat Varberg och Borås stannade av, men förväntas vara i gång som vanligt runt 10.00 fredag förmiddag.

– Elfelet är i Horred men i det här fallet måste man åka runt till ett antal ställen för att åtgärda det. Annars kan man ofta bara fixa det från stationen. Det är därför det tar lite tid, säger Monica Bengtson, kommunikatör på Trafikverket.

Att elfelet har berört även andra tågsträckor menar Monica Bengtson beror på att man av säkerhetsskäl måste stänga av strömmen på flera platser i samband med att felet åtgärdas.

– Det är ett omfattande arbete att laga den här kontaktledningen, säger Lennart Helsing, presskommunikatör vid Trafikverket.

Enligt Trafikverkets prognos kommer tågen att börja rulla klockan 10.00 på fredagsförmiddagen.

Flera av Västtrafiks tåg mellan Borås och Varberg har påverkats och bolaget sätter in ersättningsbussar för samtliga avgångar. Tågresenärer uppmanas att kontakta sitt tågbolag för mer information.

Även riksväg 41 stängdes av från klockan 20.00 på torsdagskvällen. Klockan 06.00 på fredagen kunde vägen återigen öppnas för trafikanter.

Fler nyheter om Halland hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här