Ytterligare tre hallänningar med covid-19 diagnos har avlidit. Därmed är den positiva sviten med sju dagar utan nya rapporterade dödsfall bruten.
Ytterligare tre hallänningar med covid-19 diagnos har avlidit. Därmed är den positiva sviten med sju dagar utan nya rapporterade dödsfall bruten. Bild: Roger Larsson

Sviten utan coronadödsfall är bruten

Det blev dessvärre inte mer än sju dagar utan registrerade dödsfall i covid-19 i Halland. Under onsdagen rapporterades två döda hallänningar i åldern 90-99 år och under torsdagen ytterligare en person i 70-79-årsåldern.

ANNONS
LocationHalland||

De uppdaterade siffrorna från Region Halland visar att Halland nu haft 57 döda med covid-19-diagnos. Alla utom en har tillhört en medicinsk riskgrupp och medelåldern är uppe i 83,7 år.

På torsdagen vårdades 23 hallänningar på sjukhus för covid-19, varav fyra på intensivvårdsavdelningen.

Av de 849 hallänningar som hittills fått bekräftat att de bär på smittan har en av fyra behövt vårdas på sjukhus. Sedan pandemins utbrott handlar det om totalt 191 personer, varav de allra flesta tillfrisknat. 28 hallänningar med covid-19-diagnos har avlidit på sjukhus.

Dödstalen i Halland har sedan utbrottet legat ganska stilla, med en viss topp i mitten av april. Sedan dess har antalet döda sakta sjunkit. Mellan 28 maj och 3 juni registrerades inga nya dödsfall, men den sviten är alltså nu bruten.

ANNONS

Läs även: Första veckan utan coronadödsfall i Halland

ANNONS