Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Stormstyrka väntas i byarna framåt kvällen

Håll i hatten. Ställ in hojen. Se till att saker som lätt blir vindfång plockas in eller förankras. För nu vädervarnar SMHI igen. Under eftermiddag och kväll kan vinden närma sig stormstyrka i byarna.

Den senaste tiden har de marscherat in på rad efter varandra, lågtrycken som innehåller rejält med vind. Och nu är det alltså dags igen.

Redan nu, vid middagstid, vindar det ordentligt utanför fönstret. Grenarna svajar och vattnet vågar sig. Men de närmaste timmarna ser vinden ut att tillta ordentligt.

– SMHI har gått ut med en klass 1 varning för hårda vindbyar i Halland, säger Stina Karlsson, meteorolog på Foreca.

Lågtrycket det handlar om låg igår ute över de Brittiska öarna och har under natten och dagen rört sig över Nordsjön och nu är det på väg att blåsa in över oss.

Hon menar att det kan bli tal om mycket hårda vindstyrkor. På de ställen där det blåser som värst kan det handla om vindbyar på 21-25 meter per sekund.

– Det ser egentligen ut att bli värst uppöver Göteborg. Halland ser lite lugnare ut, men fortfarande handlar det om mycket hårda vindbyar främst under kvällen.

När kväll så sakteliga övergår i natt ser vinden ut att avta. Och i morgon ser det istället ut att kunna bli en fin dag med blå himmel och bara måttliga vindar. Också tisdagen ser ut att kunna bli fin. Men på onsdag är det dags igen. Då ser det enligt prognoserna ut att dra in ett nytt regnväder igen.

Fler nyheter om Halland hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här