Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Stormbyar på väg in över Halland

Håll i hatten och förankra studsmattan. De närmaste dygnen blir nämligen rejält blåsiga. SMHI har gått ut med en klass 1-varning för Halland. Men Christoffer Hallgren, meteorolog på Foreca, menar att det kan bli lite värre än så.

– Kanske borde man satt en klass 2-varning också på södra Halland. Det är förmodligen för att det är en så liten del av Halland som man valt att bara utfärda en klass 1-varning för Halland.

I Skåne däremot är det klass 2-varning som gäller och enligt Christoffer Hallgren är risken för att de riktigt starka vindarna spiller över på de södra delarna av Halland överhängande.

– Ju längre söderut, desto blåsigare blir det.

Han förklarar att vi närmar oss några riktigt blåsiga dygn med besvärligt väder. Vädret har varit ostadigt under stora delar av veckan men just nu vandrar ett pärlband med lågtryck som avlöser varandra på rad mot oss.

– Ett lågtryck kommer sällan ensamt, säger han.

Redan nu kan det blåsa rejält i byarna, men vinden tilltar allteftersom tiden går och framåt lunchtid på fredag kan det bli storm åtminstone i byarna, men längs kusten i Halmstad och Laholm finns risk för att vinden närmar sig storm också i medelvind. Under kvällen och natten minskar vinden något men man får räkna med att det blir rejält blåsigt även under lördagen och söndagen.

Men om prognoserna stämmer ser vindstyrkan ut att landa någonstans kring 20 meter i byarna i alla fall stundtals både lördag och söndag.

Fler nyheter om Halland hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här