Till helgen kommer inga tåg att rulla in på stationen i Varberg. Ett planerat tågstopp gör att resenärerna tvingas ta ersättningsbussar mellan Hede - Falkenberg.
Till helgen kommer inga tåg att rulla in på stationen i Varberg. Ett planerat tågstopp gör att resenärerna tvingas ta ersättningsbussar mellan Hede - Falkenberg. Bild: Erika Arnadottir

Stora störningar i tågtrafiken till helgen

Från och med torsdag kväll ställs alla tåg mellan Varberg och Kungsbacka in. Tågstoppet gäller hela helgen och resenärerna hänvisas till ersättningsbussar.

ANNONS
|

Det är ett planerat banarbete i Varberg som gör att stationen inte kan användas från och med sent på torsdagen. Tågstoppet pågår hela helgen och resenärerna kommer att få ta ersättningsbussar mellan Falkenberg och Hede station.

Men vissa avgångar från Göteborg kommer det även att bli buss hela vägen till Falkenberg.

– Det är viktigt att folk är noga med att kolla upp sin resa i appen eller reseplaneraren innan. För det är en del avgångar där det blir buss hela vägen från Göteborg till Falkenberg. Och några bussar kommer att avgå före tågets normala avgångstid så även om man är van pendlare, precis som jag själv, är det viktigt att kolla en extra gång innan, säger Peter Gyllander, presschef på Hallandstrafiken.

ANNONS

Vanligtvis brukar de planerade tågstoppen ske utanför pendlartiderna, tidigt på morgonen och sent på eftermiddagarna, men den här gången påverkas även de tiderna.

– Det blir naturligtvis större påverkan än det brukar bli men vi hade ett exakt likadant stopp i våras någon gång med samma förutsättningar. Men då fungerade det väldigt bra så vi har kopierat upplägget. Vi kommer ha kundvärdar på plats i Varberg, Falkenberg, Hede och i Göteborg för att guida folk rätt, säger Peter Gyllander.

Det är redan nu väldigt rörigt vid Varbergs station, varifrån kommer bussarna gå där?

– Det är en bit upp på Magasinsgatan och därifrån har de gått i ett år nu så det är inget nytt. Och både vi och Öresundståg har förtydligat att man måste kunna resa säkert. Så bussarna kommer vara ungefär halvbesatta och vi har beställt många för att folk ska kunna åka utan att det blir trångt.

ANNONS