Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kraftigt regn är på väg in över Halland. Bild: Johan Nilsson/TT
Kraftigt regn är på väg in över Halland. Bild: Johan Nilsson/TT

Stora regnmängder att vänta i Halland

En front vid Hallandskusten kommer in med kraftigt regn på tisdagskvällen och under natten. Men redan till helgen finns det chans att skymta solstrålarna igen.

Det är inget roligt väder som väntar, det är det inte. Enligt SMHI:s meteorolog Ulrika Sievert är det till och med ganska oangenämt.

– Det kommer att vara otrevligt väder, säger hon.

Definitionen av otrevligt? Regn, ett kraftigt sådant, och blåst. På tisdagskvällen är det nämligen en front som ligger precis vid Hallandskusten. Den kommer in med relativt kraftigt regn under sen kväll och vidare inpå natten.

– Sedan blir det tillfälligt lite uppehåll under morgonen, men snart kommer det en ny impuls med regn och det kan vara ytterligare kraftigare, säger Sievert.

Under onsdagsdygnet kommer det dessutom att vara blåsigt, med upp till hårda vindbyar på 15 meter per sekund. Regnet och vindarna håller sedan ett stadigt grepp om länet även under torsdagen.

– Under torsdagsdygnet finns det till och med risk för lite åska lokalt. Det är fortsatt ostadigt under torsdag som kan dröja kvar under fredagen.

Finns det någon vädervarning i sikte?

– Inte i nuläget. Det kan finnas en risk lokalt, men vi har bedömt att den inte är tillräckligt omfattande för att vi ska gå ut med en varning. För att vi ska göra det behöver det vara mer än 35 millimeter på tolv timmar över ett område på över 1000 kvadratmeter.

Det har regnat mycket i Halland i oktober. Brukar det vara så här mycket regn?

– Nederbörden hittills, från den 1 till den 18 oktober, har det kommit ganska normala nederbördsmängder. I norra Halland lite mer än normalt. Men det kan ju ändras nu när vi har så nederbördsrika dygn framför oss.

Men solen då? När kan vi få se den igen?

– Framåt helgen kommer vädret att stabiliseras. Då blir det uppehåll och chans till sol. Det är till och med ganska stora sannolikheter att få se några solstrålar under lördagen. Men sedan är mildluften på väg igen så det kan bli så att molnigheten ökar på igen redan under söndagen eller måndagen, säger Ulrika Sievert.

Fler nyheter om Halland hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!