Stor polisinsats i Halland resulterade i indragna körkort

På måndagen genomförde polisen i Halland en omfattande trafikinsats och kontrollerade omkring 750 fordon i hela länet. Resultatet blev bland annat sex indragna körkort och ett antal utdelade ordningsböter.

ANNONS
|

Måndagens stora trafikkontroll riktade i huvudsak in sig på brott på väg, hastighetsöverträdelser och narkotikabrott. Sammanlagt kontrollerade polisen 750 fordon på 30 olika platser i hela Halland.

– Vår tanke var att sprida oss över hela länet och besöka så många platser som möjligt. Vi gjorde kontroller mellan Kungsbacka i norr och Laholm i söder, säger David Gonzalez, som var insatschef under trafikkontrollerna på måndagen.

Resultatet blev sex indragna körkort och ett antal böter.

– De indragna körkorten kom av två grova rattfyllerier, en drograttfylla och ett antal fortkörningar. Sen var det allt från hastighetsöverträdelser till folk som inte hade bälte på sig, säger David Gonzalez.

ANNONS

Insatschefen är nöjd med trafikkontrollerna, även om han säger att allt över noll indragna körkort såklart inte är någonting positivt.

– Vi vill att folk ska framföra sina fordon på ett sätt som följer reglerna, oavsett om det gäller hastighet eller narkotika eller någonting annat. Samtidigt är vi glada att vi kunde vara där och omhänderta dem som begått brott och vi hoppas att det kan vara en ringklocka inte bara för dem utan även för allmänheten, säger David Gonzalez

Hur vanliga är den här typen av insatser?

– En insats av den här storleksordningen kräver mycket personal och det är ingenting vi kan göra varje vecka, men vi försöker göra liknande med jämna mellanrum.

ANNONS