Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Stopp i tågtrafiken på fredagen

Ett kontaktledningsfel orsakade ett tidigt tågstopp på fredagsmorgonen. Tågtrafiken är fortsatt påverkad under hela fredagen och på eftermiddagen ställs fler tåg in.

Flera Öresundståg kommer att ställas in under fredagseftermiddagen. Från Halmstad gäller det avgångarna klockan 15.26 och 17.26. I motsatt riktning, från Göteborg, är tågen med avgångstid 15.10 och 17.10 inställda. Resenärerna hänvisas till nästa avgång.

Anledningen är att en kontaktledning har blivit nedriven mellan Varberg och Värö. På grund av detta rådde totalt tågstopp mellan Göteborg och Halmstad tidigt på fredagsmorgonen. Samtliga tåg på sträckan har ställdes in, men tågstoppet hävdes strax efter klockan 06.

– Vi kommer att köra med enkelspårsdrift mellan Varberg och Värö. Det ena spåret är avstängt. Det kommer att innebära kraftiga förseningar, men tågen är igång, säger Yasmine Möllerström Henstam, kommunikations- och marknadschef på Hallandstrafiken, vid 06.30-tiden.

Vid 07.15 fick HN uppgifter från en resenär om att ersättningsbussar fortfarande är i trafik. Resenären satt då på en ersättningsbuss från Göteborg till Varberg. Ellinor Mildh, störningskoordinator på Västtrafik, bekräftar att tågen som redan blivit inställda ersätts med buss.

– De flesta Västtågen är ersatta med buss och man hänvisar också till spårvagnstrafiken från Mölndal och Liseberg. Vissa Öresundståg är ersatta med buss. De ersätter inte vi, men vi har information om att en buss från Varberg ersätter klockan 07.35.

Ellinor Mildh uppger samtidigt att tågtrafiken framåt är igång.

– Just nu är det bara förseningar som ligger kvar, säger hon.

Första Öresundstågen att trafikera sträckan från Halmstad norrut avgick klockan 07.57 och från Göteborg söderut klockan 09.40.

Under förmiddagen uppgav Hallandstrafiken att de aktuella förseningarna uppgår till mellan 5-15 minuter. Enkelspårsdriften kommer att pågå trafikdygnet ut, fram till klockan 04 på lördagsmorgonen.

Fler nyheter om Halland hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!