En olycka i höjd med Kållered på måndagsmorgonen innebar kraftiga förseningar i tågtrafiken. I Kungsbacka trängdes mängder med folk när tågen fick stanna.
En olycka i höjd med Kållered på måndagsmorgonen innebar kraftiga förseningar i tågtrafiken. I Kungsbacka trängdes mängder med folk när tågen fick stanna. Bild: Erika Arnadottir

Stopp i tågtrafiken efter olycka

Det rådde på måndagsmorgonen stopp i tågtrafiken söder om Göteborg med anledning av en olycka i höjd med Kållered. Ersättningsbussar fick sättas in på sträckan mellan Kungsbacka - Göteborg.

ANNONS
|

Larmet om händelsen kom in cirka 06.15 och handlade om en olycka vid Kållered station.

Räddningstjänsten var på plats tillsammans med polis och ambulans.

– Vi är behjälpliga med sjukvård, säger man på räddningstjänsten.

Olyckan orsakade ett stopp i tågtrafiken då inga tåg kunde köra sträckan mellan Kungsbacka - Göteborg. Något som innebar kraftiga förseningar för många av morgonpendlarna.

Hallandstrafiken skriver bland annat på sin hemsida att tåget som skulle avgått 05.57 mot Halmstad och vidare till Malmö fick ställas in helt. Ersättningsbussar fick sättas in för att köra sträckan från Göteborg till Kungsbacka och tågen söderifrån tvingades vända i Kungsbacka.

ANNONS

Strax efter klockan 8 meddelar polisen att insatsen på plats har avslutats och Hallandstrafiken meddelar att tågen beräknas rulla som vanligt från klockan 09.15.

Följdförseningar under förmiddagen är att räkna med på grund av morgonens stopp.

ANNONS