Starka vittnesmål i Vårdupproret

De omkring hundra åhörarna som fanns på plats i Varberg fick en direktrapport från trängseln och arbetsbelastningen på sjukhuset i manifestationen Vårdupproret. "Vi har tröttnat!" sa Vivian Ruud, intensivvårdsjuksköterska.

ANNONS
|

Vårdupproretär en landsomfattande kampanj och manifestation under parollen "Slut på rean – en annan vård är möjlig". Under söndagen hölls en manifestation vid Lorensberg i Varberg. Omkring hundra personer deltog.

Vivian Ruud, intensivvårdssjuksköterska, var en av talarna och hon menade att vården numera är en skör fasad utan något vidare innehåll där bakom. Dålig lön, dålig arbetsmiljö och ansträngande arbetstider menar hon är bidragande orsaker till att sjuksköterskestudenter lämnar utbildningen innan de är klara, eller tar arbete i Norge där villkoren är bättre.

– Jag kommer direktfrån jobbet på sjukhuset. Just i dag är intensiven full, men vi kan inte skicka patienter till andra avdelningar för där är också fullt. På akuten ligger patienter som behöver intensivvård, men de får ligga kvar för det finns inte plats på intensiven och vi kan inte skicka dem till Halmstad för där är också fullt. Vi som arbetar har tröttnat på detta! Och vi har tröttnat på vad våra politiker säger! sa hon och fick applåder från de som lyssnade.

ANNONS
ANNONS