I början av nästa vecka kommer det vara soligt och varmt innan det blir ett väderomslag.
Sensommaren gör sig påmind innan det riktiga höstvädret kommer till Halland. Bild: ANDERS WIKLUND / TT

Sol och varm luft kommer till Halland nästa vecka

”September kan vara lite hoppigt”, säger meteorologen Linus Karlsson på SMHI. Det är kommande vecka ett tydligt bevis på.

ANNONS
|

När solen visar sig från sin allra bästa sida i början av nästa vecka kommer de senaste dagarnas moln och regnskurar snart vara bortglömda. Men oroa dig inte, höstvädret kommer snart göra sig påmint igen.

– Det är lite varmare luft som tillfälligt trycker sig upp i början på nästa vecka och det ser ut som att temperaturen kan nå upp till dryga 20 grader under tisdagen och onsdagen. I samband med detta är det stabilt väder, så en del sol ska man kunna räkna med, berättar meteorolog Linus Karlsson.

Innan solsken kommer dock som bekant en och annan regnskur.

ANNONS

– Vi har en lite ostadigare helg framför oss med mycket moln, regn och skurar som passerar. Under helgen är det också fortsatt en ganska byig vind med upp mot hårda vindbyar.

Klassiskt septemberväder

Symbolen som ska symbolisera helgens väder i SMHI:s prognos är ett grått moln med två av tre regndroppar. Hur mycket det kommer regna kan dock variera stort i länet.

– Under lördagen ser det ut som att det på en del håll kan komma upp till fem till tio millimeter, på en del håll lite mindre. På söndagen är det likadant, framförallt är det i norra delen av Halland som det kan vara lite större mängd.

Det grå molnet med regndroppar återkommer även i slutet av nästa vecka. För att sammanfatta prognosen: först regn, sedan solsken och värme, sedan ännu lite mer regn och lägre temperaturer.

Hur är det klassiska septembervädret?

– September kan vara lite hoppigt. Ibland är det mer sensommarbetonat med en hel del värme och sol. Sen kan det slå om ganska snabbt till ostadigt, blåsigt och regnigt, säger Linus Karlsson.

ANNONS