Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Arrangören. Karl-Johan "Karla" Karlsson är den som håller i trådarna när det gäller Miriam Bryants konsert. I år har han bestämt att VIP-tältet ska stå närmare Systembolaget för att ge plats till den yngre publiken som föredrar att stå upp och dansa. /Foto: Danielle Delbro

Snart slutsålt inför Miriam Bryant i Falkenberg

Miriam Bryants enda solospelning i sommar lockar den yngre publiken. För arrangören Karla står mycket på spel när drömartisten kommer till Stortorget.

Denna gång är arrangören Karl-Johan "Karla" Karlsson inte lika stressad över alla de bestyr som ska göras inför Miriam Bryants konsert på Stortorget. 
– Det finns miljoner saker att tänka på, och för att det ska fungera krävs det ett perfektionisttänk vilket jag har fått mer erfarenheter av nu, säger han. 
Under måndagen hade 3600 av 5000 biljetter sålts och förhoppningen är förstås att hela rasket ska vara slutsålt innan Miriam Bryant kliver upp på scen under torsdagskvällen. Att artisten lockar en lite yngre målgrupp än vad Winnerbäck gjorde förra året, tror Karla kan vara en orsak till att biljetterna ännu inte sålts slut. 
– I år har vi sålt mindre på förköp, men mer biljetter per dag under eventveckan. Yngre brukar vara mer benägna att köpa biljetter nära inpå konsertdagen så försäljningen går som planerat, säger Karla. 

Även väderleksprognosen som utlovar solsken under torsdagen kan bidra till att allt fler blir sugna att gå på konsert. För Karlas del är det inte bara konsertupplevelsen som kan få sig en törn av dåligt väder. Att vädersäkra utrustning är dyrt, och vid varje konsert han arrangerar riskerar han större delen av sitt företag om planerna skulle gå i stöpet. 
– Konserten utgör 80 procent av företagets omsättning. I konsert- och eventbranschen är riskfaktorn väldigt hög på grund av att verksamheten ofta är så väderberoende, säger han.
För att bygga upp sitt eventbolag utan varken bidrag eller sponsorer har det krävts stora investeringar och mycket gratisjobb av Karl-Johan Karlsson. Genom föregående års konsert med Lars Winnerbäck lyckades han dra in de investeringar som gjordes vid bolagets uppstart. I år är förhoppningen att han ska kunna betala ut sin lön för första gången på tre år.
– Man måste vara lite galen. Och ha en inre trygghet och passion för att orka med sådana här projekt, säger han. 

Drömbokningen Miriam Bryant var inte den lättaste att få i hamn på grund av konkurrensen från storstäderna. Konserten i Falkenberg blir hennes enda solokonsert och i jämförelse med festivalspelningar kommer hon att erbjuda publiken en längre repertoar och variationer på låtar som tidigare inte spelats.
– Hon är en folkkär och frispråkig artist som skriver både på engelska och svenska, det går hem hos en bred publik och särskilt bland yngre, säger han. 
Efter de uppmärksammade festivalvåldtäkterna runt om i Sverige och terrordådet i samband med konserten i Manchester har Karla fått in fler frågor om säkerhet än tidigare. Med hjälp av väktare, poliser och sex stycken volontärer som polisen handplockat hoppas han att publiken ska känna sig trygg. 
– Sexuella övergrepp och våldtäkter är inte bara ett festivalproblem utan ett samhällsproblem. Genom att det finns ordningspersoner närvarande hoppas jag att man kan förebygga att sådant olyckligt händer, säger han

Efter bokningar som Hoffmaestro, Lars Winnerbäck och nu Miriam Bryant är det ändå inte helt säkert att en konsert kommer hållas nästkommande sommar. Allt hänger på om Karla får rätt magkänsla. 
– Varje gång jag har arrangerat så har jag fått tag i jäkligt bra artister så publiken förväntar sig att jag fortsätter med det. Om jag inte får det så blir det ingen konsert, det ska kännas rätt. Men drömmen just nu hade varit att boka Håkan Hellström eller Zara Larsson, säger han.

Fler nyheter om Halland hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här