SMHI varnar för stora regnmängder i Halland.
Arkivbild. Kraftiga skurar kommer dra in över Halland under måndagen. Bild: Fredrik Sandberg/TT

SMHI varnar: Risk för stora regnmängder

Måndagskvällen ser ut att präglas av regnskurar och åska. SMHI har meddelat att det finns risk för stora regnmängder som kan innebära översvämningar.

ANNONS
|

Väderprognosen över måndagen i Halland pryds av gråa moln och stora regndroppar. Det ser ut att bli riktigt blött under eftermiddagen och kvällen med regn- och åskskurar som kan ge över 35 millimeter regn på tre timmar, därför har SMHI utfärdat en så kallad risk för stora regnmängder.

– Detta gäller under eftermiddagen och kvällen och kan eventuellt dröja sig kvar in under natten. Totalt sett kan det komma mer än 35 millimeter och det är en stor lokal variation och osäkert var den största regnmängden väntas, säger Sofia Söderberg som är meteorolog på SMHI.

SMHI varnar för regnmängden eftersom det kan innebära översvämningar i källare, dagvattensystem och mindre vattendrag samt att det finns en risk för översvämmade vägar.

ANNONS

Även tisdagen tros bli regnbetonad då ett nytt område med regnskurar kommer röra sig in över Halland som också kan innebära kraftig nederbörd och åska. Längre fram i veckan kan lokala skurar förekomma, men inte i samma omfattning.

– Det gäller först nu under eftermiddagen och kvällen och sedan en ny omgång under tisdag eftermiddag fram tills natten mot onsdag, säger Sofia Söderberg.

ANNONS