SMHI varnar för mycket hårda vindbyar

SMHI har utfärdat en varning för mycket hårda vindbyar i Halland under natten till onsdagen. Men redan under tisdagen kommer det att regna och blåsa, enligt meteorologen Linus Karlsson på SMHI.
– Höga fordon och liknande på vägar kan få det besvärligt, säger han.

ANNONS
|

På tisdagsmorgonen blåser det kraftigt i Halland. Dessutom väntas ett regn på förmiddagen som kommer att passera.

– När regnet har passerat kommer vi att få uppehåll. Temperaturen kommer att ligga någonstans mellan 6 och 7 plusgrader men det kommer alltså att blåsa, säger meteorologen Linus Karlsson på SMHI.

”Fordon kan få det besvärligt”

Vindbyarna kommer att bli allt hårdare ju närmare vi kommer onsdagen. Därför går SMHI ut med en klass 1-varning i Halland redan på tisdagsmorgonen.

Under natten mot onsdagen kommer vi att kunna förvänta oss vindbyar från 21 meter i sekunden upp till 25 meter i sekunden.

– Onsdagsnatten och onsdagsmorgonen kommer därmed att bli blåsigare än tisdagen. Det innebär att höga fordon och liknande kan få det besvärligt. När det blåser kraftigt är också träd utsatta, så det gäller att se upp på vägarna.

ANNONS

Risk för högre varning

När vindbyarna går från 21 m/s upp till 25 m/s kan det finns risk för att grenar och enstaka träd knäcks. Om prognosen ändras till 25 m/s eller mer uppdateras varningen till en högre varningsklass.

Förutom blåsten kommer det även att regna mycket mer på onsdagen. Det kan komma att bli 5–10 millimeter regn över olika delar av Halland.

ANNONS