SMHI varnar för kraftiga regn- och åskskurar i Halland.
SMHI varnar för kraftiga regn- och åskskurar i Halland.

SMHI varnar för kraftiga regn- och åskskurar i Halland

SMHI har gått ut med en varning om risk för stora regnmängder och åskskurar i Halland under fredagen och lördagen.

ANNONS
LocationHalland||

Till helgen är det dags att plocka fram regnkläderna snarare än solkrämen. SMHI har nämligen utfärdat en varning om risk för stora regnmängder och kraftiga regn- och åskskurar under fredagen och lördagen. Varningen gäller för hela Halland.

– För att vi ska utfärda en risk så ska det kunna komma 35 millimeter regn på tre timmar, men totalt sett kan det bli mer, säger Sofia Söderberg meteorolog på SMHI och fortsätter:

– Det är både regnmängden och intensiteten som kan ställa till det, även om utvecklingen är väldigt osäker i nuläget. Vi har försökt att specificera det så mycket det går och vi kommer att fortsätta följa utvecklingen.

ANNONS

Regnet beräknas dra in under fredagen och kan komma att fortsätta fram till lördagskvällen. Hur mycket nederbörd och hur intensivt regnandet kommer bli kommer, enligt SMHI, att variera stort lokalt.

– Man ska vara medveten om vilka konsekvenser det kan bli när det är den här intensiteten. Det kan förekomma översvämningar i källare, vattendrag och på vägar, säger Sofia Söderberg.

ANNONS