Halland förväntas få in hårda vindar i länet under torsdagen.
Halland förväntas få in hårda vindar i länet under torsdagen. Bild: TT

SMHI varnar för hård vind: ”Kan bli mycket hårda vindbyar”

SMHI har gått ut med en klass 1-varning, den lägsta graden, för vindar som kommer in över Halland under torsdagen. Det blåsiga vädret förväntas hålla i sig även under fredagen.
– Det kan blåsa upp till kortvarigt mycket hårda vindbyar, säger meteorolog Jon Jörpeland.

ANNONS
LocationHalland||

Vindbyarna förväntas ta sig in mot de södra delarna av Sverige under natten mot torsdag och kommer främst att beröra Halland, Skåne och Blekinge.

– Det kan blåsa upp till kortvarigt mycket hårda vindbyar. Sedan kommer det fortsätta vara rätt blåsigt under stora delar av torsdagen och in på fredagen, säger Jon Jörpeland, meteorolog på SMHI.

Vind uppemot 20 meter per sekund

Vinden kommer kunna nå upp till mellan 15-20 meter per sekund som mest. På fredagen ser det dock ut som att vädret kommer att spricka upp och Halland kan få se lite sol.

– Sedan har vi ett nytt regnområde som rör sig in på lördagen innan det framåt söndag återigen blir en lite lucka i regnet. Då blir det mest uppehåll och möjlighet till en solglimt, säger Jon Jörpeland.

ANNONS

– Så det blir lite ruskigt väder här till och från de närmsta dagarna. Fortsatt kommer det vara ganska milt, det gäller ända fram till helgen, med temperaturer på 12–13 grader på dagarna och även nätterna väntas bli rätt så milda.

Allmänt höstväder att vänta

I allmänhet blir det ostadigt höstväder att räkna med under den kommande tiden.

– Det sker inte jättestora förändringar utan det är molnen som dominerar så det är regn som passerar till och från. Vi har enstaka dagar då det kan bli lite luckor i molntäcket som kan bjuda på sol eller solglimtar, säger Jörpeland.

LÄS MER:Nu har hösten kommit till Halland

ANNONS