Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

SMHI: Kallaste julinatten på 20 år

Under natten till fredagen uppmättes temperaturer ända ner till 3,4 grader i Ullared och 4,4 i Torup. Det är de kallaste temperaturerna som har uppmätts i Halland på 2000-talet.

Det har varit en kall start på juli och natten till fredagen var rekordkall. Bara 3,4 grader i Ullared är den kallaste temperaturen som har uppmätts i juli månad på 2000-talet och i Torup sjönk temperaturen ner till 4,4 grader.

– Just nu har vi en smal luftmassa som täcker landet och under natten har det varit klart väder som gjort att det har varit väldigt låga temperaturer för juli, säger Sandra Firstedt, meteorolog på SMHI.

Samma luftmassa ligger kvar kommande dagar och nätter. Hur kallt det kommer att bli beror på molnigheten. Mycket moln betyder att det inte blir lika kallt, men om nätterna blir klara sjunker temperaturerna.

– I allmänhet ser det ovanligt ostadigt och svalt ut för årstiden den närmaste veckan. Sen blir det långsamt varmare nästa vecka, men det handlar om någon enstaka grad, säger Sandra Firstedt.

Fler nyheter om Halland hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här