Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Smash and grab-kupp mot Intersport

Övervakningsbilder avslöjade inbrottstjuvar – flera personer sitter nu anhållna för en smash and grab-kupp mot Intersport.

Klockan tio minuter över fyra i natt backade en personbil in i Intersports butik, det skriver Hallands nyheter.

En och en halv minut senare försvann den med bagageluckan fylld med märkesvaror.

Butikschef Kristian Andersson blev väckt av larmet och förstod genast vad som hade hänt.
– Det är tredje gången på 15 år som vi råkat ut för detta. Det känns fruktansvärt tråkigt.
På övervakningsfilmen syns en personbil som i hög fart backar långt in i butiken. Föraren springer in och en person som väntat utanför rusar efter. En och en halv minut senare syns de båda männen komma släpande på en säck, troligtvis ett ihopsytt lakan, fylld med kläder. När de drar den över golvet som är täckt med krossat glas går säcken sönder och kläderna trillar ut.  De kastar in stöldgodset i bilens bagagelucka och ger sig iväg. Bilen visar sig vara stulen för några dagar sedan.
– Om man ska se det positivt så är det bra att de kom på natten när ingen är här. Det är värre med ett rån. 
Kristian Andersson är övertygad om gärningsmännen vet exakt vad de varit ute efter.
–De har bara fokuserat på våra premiummärken. 

Efter sig lämnade de förödelse. Kassadisken och ett stort skåp har flyttats från sin ordinarie plats. En vägg har raserats. Golvet är täckt av glassplitter och trasig inredning.
– Hade kassadisken flyttat fem centimeter längre hade kablarna slitits loss och vi hade inte kunnat använda kassaapparaterna på flera dagar.

Kristian Andersson har varit vaken sedan larmet gick. Han är trött, men imponerad över hur smidigt allting gått, trots allt.
 – Glasmästaren, snickaren, låssmeden och fastighetsägaren, alla har gett oss all hjälp vi kan begära. Nu har vi till exempel en provisorisk vägg och en dörr som tidigare tillhörde fotobutiken.

Ett vittne som sett två personer som hastigt lämnat en bil som hade parkerat konstigt i centrala Falkenberg hörde av sig till polisen.
– En patrull åker till Intersport och övervakningsfilmen visar att huvan på en av gärningsmännen har hamnat snett. Vi tror oss veta vem det är och gör en husrannsakan i en bostad i centrala Falkenberg, berättar Sverker Thorsson förundersökningsledare i Falkenberg.

I bostaden hittar polisen gods som de troligtvis kan koppla samman med inbrottet. 
Thorsson vill inte gå in på hur många misstänkta de har. Han hänvisar till att förhörs ska hållas. Han avslöjar dock att flera personer sitter anhållna misstänkta för grov stöld, grov olovlig körning samt tillgrep av fortskaffningsmedel.
– En av killarna var anhållen i sin frånvaro för ett rån i Stockholm, säger Sverker Thorsson.

Fler nyheter om Halland hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här