Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT
Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Skottlossning i Falkenberg

Enligt vittnesuppgifter har någon avlossat ett vapen på Sloalyckan på fredags eftermiddagen.

Polisen i Falkenberg har fått in uppgifter om att en misstänkt skottlossning ska ha ägt rum på Utmarksvägen i Falkenberg. Det hela ska ha inträffat strax efter halv fem på fredagen och polisen skriver på sin hemsida att det än så länge inte finns några uppgifter om några personskador.

– Det är rätt mycket vi inte vet i nuläget och vi vet ännu inte om det rör sig om ett riktigt vapen och om någon har avfyrat detta. Det vi vet är att vittnen har uppgett att en person har setts på platsen med något som liknar ett skjutvapen och som sägs ha avfyrat skott, säger Stefan Gustafsson på polisen och fortsätter:

– Vad vi känner till just nu finns det inga personer som ska ha skadats men vi har spärrat av en stor del av området och inlett en teknisk undersökning. Det är vittnen som har pekat på en gärningsman och det finns en hel del vittnesuppgifter att ta del av.

Enligt uppgifter till polisen ska en eller flera personer ha lämnat platsen på en silvrig moped som ännu inte har återfunnits.

– Där är vi i behov av hjälp från allmänheten och har man sett något uppmanar vi att man hör av sig till polisen på 114 14. Men arbetet har precis inletts och vi får återkomma med uppgifter allt eftersom.

Har det skett ute på öppen gata eller i en bostad?

– Platsen som det ska ha inträffat på är ett bostadsområde men som jag tolkar det rör det sig om en händelse utomhus. Men det finns en del frågor kvar att besvara i nuläget, säger Stefan Gustafsson.

Polisen har inlett en förundersökning med rubriceringen försök till grov misshandel alternativt försök till mord. Rubriceringen har senare ändrats till grovt olaga hot. Än så länge har ingen gripits.

Läs mer: Boende chockade efter skottlossning

Fler nyheter om Halland hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!