Singelolycka på E6: ”Snöigt och halt”

Nattens snöfall ställer till det på E6. Ett flertal olyckor har inträffat under natten och morgonen, den senaste vid Kvibille-avfarten. Enligt räddningstjänsten är det halt på vägarna.

ANNONS
|

Den senaste olyckan inträffade vid den södra Kvibille-avfarten strax efter klockan sju på tisdagsmorgonen. Enligt larmet ska två personbilar vara inblandade, varav den ena ligger i diket. Vägen stängdes av en stund efter olyckan.

– Det har varit avstängd en tid, men vi har precis öppnat upp för trafik. Det var två personbilar som körde ihop i en sidokollision. Även den olyckan orsakades av halkan, säger Thomas Andersson, inre befäl hos räddningstjänsten.

Två personer var inblandade, men ingen skadades.

Strax dessförinnan körde en personbil av vägen på E6 mellan trafikplatserna Himle och Varberg C, i norrgående riktning. Ett körfält är avstängt under räddningsarbetet.

ANNONS

Det första larmet kom in vid 03.30-tiden. Thomas Andersson berättar att man höll E6 delvis avstängd i södergående riktning.

– Det är en personbil som gått in i vajerräcket. Vi har precis anlänt, men i nuläget finns det inga indikationer på personskador, säger Andersson.

Inringaren ska ha varit föraren själv. Enligt räddningstjänsten kan olyckan ha orsakats av ett svårt väglag.

– Det är snöigt och halt på platsen.

Inga personskador

Klockan 04.10 meddelar Andersson att räddningstjänsten lämnat platsen. Enligt det inre befälet har olyckan inte medfört några allvarliga personskador.

– Ingen har blivit avförd till sjukhus och vi på räddningstjänsten har lämnat. Polis och ett skyddsfordon är kvar på platsen i väntan på bärgning, säger Andersson.

Polisen har i nuläget ingen misstanke om brott i samband med olyckan.

ANNONS