Det kommer bli både regn och solsken i veckan.
Regnmoln varvas med solsken i veckan. Temperaturerna ligger en bit under det normala för säsongen. Bild: Hasse Holmberg/TT

Semestervädret är ovanligt kallt

Var du en av de som slogs om att kunna ta semester under de populäraste veckorna i juli? Så här med facit i hand känns det kanske inte som en lika bra idé längre, åtminstone vädermässigt.

ANNONS
|

Hur många gånger har man hört någon variant av ”vädret är fortsatt ostadigt” under sommaren 2020? Här kommer det en gång till:

– Det är fortsatt ostadigt i veckan med regnskurar som passerar och mycket moln. Ett lågtryck drar förbi Sverige med regn och regnskurar, säger Max Lindberg Stoltz, meteorolog på SMHI, när han tittar på den halländska väderprognosen.

– Sen ser det ut som att det är fortsatt regnigt även på torsdag, fortsätter meteorologen som nästan får kväva ett skratt åt den gråa prognosen.

Många upplever att det är dåligt väder för att vara juli. Har det varit en kallare sommar än normalt?

ANNONS

– Juli är inte slut än men hittills har temperaturen legat lite under det normala med några grader. Så man kan absolut säga att det har varit lite kyligt.

Regn och blåst i veckan

Enligt prognosen beräknas det regna omkring upp mot fem millimeter på onsdagen, lite mindre på torsdagen. Men vädret kommer också vara skurbetonat vilket innebär att det kan regna mer i mindre områden under en kortare tid.

Men efter regn kommer solsken, åtminstone i några dagar.

– Mot helgen stabiliseras vädret och på fredag och lördag kan det bli några soliga dagar med temperaturer upp mot 20 grader och kanske även lite över det, säger Max Lindberg Stoltz.

SMHI har utfärdat en klass ett-varning om kuling över Kattegatt från och med onsdag, något som landkrabborna också kan märka av.

– Det kan nog vara lite blåsigare närmast kusten under onsdagen men vinden avtar ganska snabbt när det kommer in över land.

LÄS MER:Badsugen? Så varmt är det i vattnet i dag – hela listan med badtemperaturerna i Halland

ANNONS