Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Förlängs. Region Halland förlänger samarbetet med mindoktor.se över årsskiftet.

Samarbete med digital doktor fortsätter

Hallänningarna kommer att fortsätta erbjudas möjlighet att träffa en digital doktor. Arbetssättet ska under hösten prövas på regionens vårdcentraler.

Under två månader i sommar har Region Halland samarbetat med den digitala vårdcentralen mindoktor.se. Vissa patienter som sökt vård via kvälls- och helgmottagningen i Halmstad eller akutmottagningarna har fått frågan om de vill träffa en doktor via nätet i stället.

Totalt har 48 personer fått erbjudandet – framför allt patienter med infektionssjukdomar, hudproblem eller som behövt förnya recept. Två tredjedelar valde att utnyttja tjänsten.

– Utfallet har varit positivt men vi behöver ett större underlag för att kunna utvärdera detta ordentligt och dra slutsatser om hur vi ska gå vidare. Vi behöver utvärdera både invånarnas och våra medarbetares upplevelser, säger Kjell Ivarsson, förvaltningschef för närsjukvården.

Därför förlängs samarbetet med mindoktor.se till en bit in i januari. Men erbjudandet kommer denna gång att gå via regionens 24 vårdcentraler.

– Detta är ett jätteintressant steg framåt för att öka tillgängligheten för de av våra patienter som tycker att det passar dem och som känner sig trygga med denna lösning, säger Kjell Ivarsson.

Förhoppningen är att samarbetet ska dra igång vid månadsskiftet september/oktober. Om det sedan blir en fortsättning i egen regi eller förnyat samarbete får framtiden utvisa, uppger Kjell Ivarsson.

Fler nyheter om Halland hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här