Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Riksdagsledamoten Sara Heikkinen Breitholtz (S) har förhörts av åklagare och är nu delgiven misstanke om brott, enligt P4 Halland. Ronny Löfquist, ordförande för Socialdemokraterna i Halland, anser att Heikkinen Breitholtz bör lämna sitt uppdrag.
Riksdagsledamoten Sara Heikkinen Breitholtz (S) har förhörts av åklagare och är nu delgiven misstanke om brott, enligt P4 Halland. Ronny Löfquist, ordförande för Socialdemokraterna i Halland, anser att Heikkinen Breitholtz bör lämna sitt uppdrag.

S i Halland: ”Heikkinen Breitholtz bör lämna sina uppdrag”

Nu uppmanar även Ronny Löfquist (S), Hallandsdistriktets ordförande, riksdagsledamoten Sara Heikkinen Breitholtz (S) att lämna sitt uppdrag.
Om hon skulle göra så blir den politiske vilden Lars El Hayek (-) erbjuden en riksdagsplats.

Tidigare har både Kungsbackas arbetarekommuns ordförande Ann-Louise Lundqvist (S) och Annelie Karlsson (S) – partiets gruppledare i riksdagen – sagt att förtroendet för Sara Heikkinen Breitholtz är skadat och att hon bör lämna sitt uppdrag.

Nu tar även Ronny Löfquist, Hallandsdistriktets ordförande, bladet från munnen.

– Vi har inte förtroende för Sara. Jag har samma uppfattning som det arbetarekommunen och Annelie Karlsson tidigare har uttalat. Hon bör lämna sitt riksdagsuppdrag, säger Löfquist.

Hallandsordföranden har tidigare sagt till tidningen att man ”går varsamt fram eftersom riksdagsledamoten är sjukskriven och skadad efter olyckan”. Men efter onsdagens besked, att Sara Heikkinen Breitholtz blivit delgiven misstanke om brott – vilket P4 Halland var först att rapportera, väljer han att ta ställning i förtroendefrågan.

– Jag känner distriktet väl och vet att jag har min styrelse bakom mig, även om vi inte har fattat något formellt beslut ännu, säger Ronny Löfquist.

– Efter det som har hänt är det väldigt svårt att företräda Socialdemokraterna och ha ett förtroende bland medborgarna, fortsätter han.

Frågan är aktuell för Halmstad eftersom den före detta socialdemokraten Lars El Hayek, som uppmanades att lämna sina uppdrag efter anklagelser om olämpligt beteende, står på tur till riksdagen. Skulle Heikkinen Breitholtz välja att följa sina partikamraters uppmaningar får El Hayek frågan. En riksdagsplats är ett personligt mandat och ytterst är det ledamotens eget beslut.

Det var i december i fjol som den socialdemokratiska riksdagsledamoten Sara Heikkinen Breitholtz krockade med en buss på Onsalavägen i Kungsbacka. Efter olyckan inledde polisen en utredning.

Enligt Sveriges Radio ska åklagare Anders Jacobsson antingen åtala, avskriva misstankarna eller besluta om vidare utredning krävs, innan veckan är slut.

Kungsbackapolitikern lider av endometrios vilket hon medicineras för. Enligt henne orsakades olyckan av smärtor från sjukdomen.

Halmstadpolitikern Lars El Hayek valde att lämna Socialdemokraterna efter turerna kring de anklagelser som riktats mot honom. Själv har han hävdat sin oskuld och att affären i själva verket handlar om en maktkamp inom partiet.

Under våren har El Hayek deltagit vid barn- och ungdomsnämndens sammanträden, där han sitter som en oberoende vice ordförande.

På frågan om han funderat över hur han skulle agera om Sara Heikkinen Breitholtz följer sina partikamraters uppmaningar och lämnar sitt uppdrag svarar Lars El Hayek Hallandsposten i ett sms att:

”Än så länge är frågan bara hypotetisk. Om Sara väljer att lämna vilket jag inte hoppas, då jag anser att människor oavsett yrke eller karriär ska få göra fel, ta konsekvenserna och komma tillbaka. Men om det blir aktuellt ska jag ta den tiden jag behöver, och i lugn och ro fundera på det.”

LÄS MER: S-politiker tvingas lämna efter anklagelser: ”Jag är oskyldig”

LÄS MER: Tunga S-namn rycker ut till Lars El Hayeks försvar

LÄS MER: Avstängde Lars El Hayek kan stå på tur för riksdagen

LÄS MER: Lars El Hayek lämnar S – blir politisk vilde

LÄS MER: Ronny Löfquist (S): ”Lars El Hayek var på väg att bli utesluten”

LÄS MER: Ex-ministern om Löfquist (S): ”Ute på mycket tunn is”

LÄS MER: S i Halmstad: ”Besvikna på Lars El Hayeks agerande”

LÄS MER: Han blir ny S-ordförande i Halmstad: ”Händelserik tid framför oss”

Fler nyheter om Halland hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!