Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: Johan Nilsson/TT

Så var midsommarnatten i Halland

Det blev en stökig midsommarnatt för polisen i Halland med fylleri och narkotikabrott i hela regionen.

Midsommarnatten blev ansträngd för polisen i Halland. Fylleri och narkotikabrott har stått för merparten av händelserna.

– Det är så här det brukar se ut, men det har faktiskt inte vara så många grova brott som man brukar oroa sig för, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson.

Vid 02.27 stoppade polisen en personbil vid Fredsgatan i Halmstad. Föraren, som är en man i 25-årsåldern, vägrade blåsa i polisens sållningsinstrument och fick följa med till sjukhus för blodprovtagning. Mannen misstänks för drograttfylleri.

Vid 02.33 kallades polis till Storgatan i Halmstad då två personer rykt ihop på en bar. En anmälan om misshandel är gjord, men i nuläget är omständigheterna kring bråket oklara. Det finns inga personskador rapporterade från bråket.

I övrigt var det en hel del fall av fylleri där polis har tillkallats för att hjälpa till, men Ulla Brehm menar ändå att helgen har varit lugnare än vanligt.

– För att vara midsommar har det varit mycket att göra men så är det alltid. Men däremot har vi inte haft någon mängd av grova brott eller allvarligare händelser. Visst har det förekommit brottslighet men jag skulle nog säga att det känns som en lugnare helg än vanligt.