Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Är sommarvärmen på g kanske? Bild: Daniel Molund
Är sommarvärmen på g kanske? Bild: Daniel Molund

Så blir vädret till långhelgen

Betydligt bättre väder väntar alla lyckostar som tagit ledig på klämdagen. Men även om ledigheten på Kristi himmelsfärdsdagen börjar med sol och värme, slutar den i moll(n).

Man kan nog säga att maj har fått en riktigt tråkigt start utan att uppröra alltför många. Kalla nordliga vindar, regn och till och med en plötslig hagelstorm har gjort sitt bästa för att ytterligare dämpa tillvaron.

Men nu skiner en gryende sol på horisonten. Och kan ni tänka er – solen och värmen kommer precis i tid till långhelgen (om du nu har lyckats fixa en sådan, såklart).

– Det blir gott om sol och det är väl passande i dessa tider, säger meteorologen Lisa Frost på SMHI.

Torsdagen får sol med undantag för några enstaka stackmoln och temperaturer på kring 14 till 17 grader. Goda nyheter för alla inbitna Kristi himmelsfärdsdagsfirare, och det härliga vädret fortsätter på fredagen.

– Vi får något stigande temperaturer från 13 till 18 grader och en svag till måttlig vind från söder, säger Lisa Frost.

Men tyvärr håller det fina vädret inte i sig till lördagen. Ett regnväder letar sig in från väst och med det kommer även lite hårdare vindar. Temperaturen sjunker till runt 13 grader och mer av den varan blir det även på söndag.

– Delar av maj har varit ganska kallt och med undantag för kommande torsdag och fredag så ligger temperaturerna under det normala.

Hur stora skillnader blir det för kusten och inåt land framöver?

– Det är ju alltid lite lägre temperaturer längs kusten. Det inre delarna av Halland får det lite varmare. Men det kommer ändå bli bättre väder än vad vi har haft tidigare i maj.

Fler nyheter om Halland hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här