Så blir vädret i veckan

Supervärmen från förra veckan verkar vara ett minne blott. Den här veckans väder blir mest svalt och regnigt – med några undantag.

ANNONS
|

Det lär inte bli många dagar med sol och temperaturer över 20 plusgrader den här veckan enligt SMHI:s meteorolog Henrik Reimer.

– Det är överlag svalt och molnigt under hela den här veckan. Molnen som drog in under tisdagen dröjer kvar i dag och det kan bli någon enstaka skur under dagen. Under natten till torsdagen drar det in mer kraftiga skurar, säger han.

Och helgen? Inte heller då lär det bli särskilt härligt väder.

– Då drar det in ett nytt lågtryck som kommer med mer moln och regn. Men det är lite osäkert ännu vilken bana det kommer ta – där får vi följa utvecklingen.

ANNONS

Då blir det bäst väder

Planerar du en utflykt rekommenderar meteorologen torsdag eller fredag. Det är dagarna som ser ut att få bäst väder i veckan.

– Torsdagen verkar vara en mellandag. Uppehåll, växlande molnighet och kanske lite sol. På fredagen lär det inte heller regna men det blir ändå molnigt, säger Reimer.

Temperaturerna kommer överlag vara svalare under veckan, mellan 15 och 18 grader.

Inte heller längre fram kan vi vänta oss att vi får den riktiga sommarvärmen.

– Det ostadiga och svala vädret lär vara kvar under nästa vecka också. I närtid ser vi inte att det kommer bli så varmt som det var förra veckan, säger Henrik Reimer.

ANNONS