Genrebild.
Genrebild. Bild: ADAM IHSE / TT

Så blir helgens väder: ”Soliga dagar och klara nätter”

Längtar du efter vår och värme? Då får du vänta ett tag till. För de som uppskattar vinteraktiviteter väntar dock en riktig toppenhelg.

ANNONS
|

Det kylslagna vädret fortsätter hålla i sig i Halland. Den kommande helgen bjuder på genomgående kallt och klart väder.

– Det väntas i allmänhet stabilt väder med soliga dagar och klara, kyligare nätter, säger Linus Karlsson, meteorolog hos SMHI.

Under lördagsmorgonen kommer temperaturen ligga på ungefär tio minusgrader, men det blir varmare ju längre dagen lider även om det blir tufft för kvicksilvret att krypa över nollan.

LÄS MER:Tävla med din bästa vinterbild – fint pris i potten

Även söndagen inleds med tvåsiffriga minusgrader, men vid lunchtid kan det faktiskt bli någon enstaka plusgrad. Något enstaka moln kan visa sig, men annars ska himlen förbli klar.

– Minusgraderna hänger kvar i största allmänhet, men solen visar sig och det är ganska lugna vindförhållanden, säger Linus Karlsson.

ANNONS

Det ser inte heller ut som att något vårväder är på ingång under nästa vecka. Måndag och tisdag ser ut att också bli klara och kalla innan det blir mer och mer mulet. Det ser dessutom ut att kunna komma ytterligare lite snö i mitten av nästa vecka.

– Om man tittar framöver så är det i allmänhet på minussidan, även om det kommer över nollstrecket någon dag här och där.

ANNONS