Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Risk för kraftigt regn under söndagen

SMHI har gått ut med meddelandet om att det finns en risk för stora regnmängder under söndagseftermiddagen och natten mot måndag. Främst södra Halland ser ut att drabbas av kraftiga skurar som riskerar att leda till översvämningar.

Enligt väderprognosen ser söndagen ut att bli blöt. SMHI har utfärdat en så kallad risk för stora regnmängder. På sina håll kan det röra sig om 30 millimeter nederbörd på kort tid.

– Det finns en stor osäkerhet i väderutvecklingen lokalt, men vi ser starka indikationer på att det skulle kunna förekomma kraftiga regnskurar i främst södra delen av Halland, säger Sofia Söderberg som är meteorolog vid SMHI.

Den mängd regn som bedöms falla över Halland för med sig risker för översvämning i källare, dagvattensystem och mindre vattendrag samt översvämningar på vägar. Den typen av problem möttes invånarna i norra Halland av redan under lördagen medan södra delen av länet då var relativt förskonat.

– I Onsala kan det ha rört sig om 35 millimeter nederbörd under dygnet, men det kan också ha varit under en kortare period och lokalt ännu mer än så, säger Sofia Söderberg när hon tittar tillbaka på lördagens utfall.

Söndagens skurar beräknas dra in över Halland under eftermiddagen, under kvällen och natten kan man räkna med fortsatt regn och även inslag av åska. Även inledningen på nästa vecka kan vara skurbetonad.

– I början av nästa vecka är det varierat och det kan passera skurar av och till, kanske med inslag av åska. Men det blir nog några solglimtar emellanåt och en temperatur runt 10 till 15 grader.

Fler nyheter om Halland hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här