Ringen satt fast – räddningstjänsten fick såga loss den: ”Var väldigt nervöst”

Höggravida Louise Larsen vaknade upp och fick inte av sig förlovningsringen. Paniken gjorde att hon och sambon åkte till närakuten. Där fick de hjälp av – räddningstjänsten, som fick ta till vinkelslipen.
– Jag är så otroligt tacksam, och lättad. Nästa gång blir det en i silver, säger halländskan Louise Larsen .

ANNONS
|

Louise Larsen från Fjärås är gravid i vecka 36. Hon och sambon, Robin Persson, väntar en dotter i slutet av januari.

– När jag vaknade i morse hade jag svällt väldigt mycket. Jag kände att jag inte fick av ringen, den rubbade sig inte. Det blev panik och jag sa till min sambo att vi får åka till akuten, säger Louise Larsen.

Försökte med en tång

Där togs de emot av akutläkaren Jan Hillberger och en sköterska. De försökte först med en tång

– Men jag vet att det inte biter på en titanring. De är i stort sett skottskyddade. Vi fick ringa till räddningstjänsten. De brukar vara pigga på att ställa upp och är dessutom väldigt duktiga, säger Jan Hillberger.

ANNONS

Räddningstjänsten kom. Med sig hade den en vinkelslip. Under Louise fingrar la de glasspinnar för att skydda fingrarna.

– Fyra gubbar höll på. Den måste kapas på två ställen. Någon höll henne handen och några fick ösa med vatten för att det inte skulle bli för varmt. Jag är otroligt glad över brandmännens insats. De ska ha en stor eloge och dagens ros, säger Jan Hillberger.

Fick jobba i omgångar

För Louise Larsen var det nervöst under de 40 minuter det tog för att få av ringen.

– När de tog fram vinkelslipen blev jag väldigt nervös. Men det var bara att lita på att de gjorde sitt jobb. Och det gjorde de med bravur!

Louise Larsen berättar att räddningstjänsten fick jobba i omgångar för att få loss förlovningsringen.

Händer en del tokigheter

– Det blev för varmt under och det riskerade att bränna fingrarna. När den väl kom av, var det en otrolig lättnad. Jag är väldigt glad över insatsen från räddningstjänsten! Nu väntar jag till efter födseln att skaffa en ny, men då blir det en i silver, säger Louise Larsen.

Jan Hillberger är rutinerad som läkare. Trots det väldigt imponerad och glad över räddningstjänstens insats.

– Vi har såna här tokigheter emellanåt. Inget som vi kan berätta om i tidningen, men ibland är det så att ögonen trillar ut, säger Jan Hillberger.

ANNONS
ANNONS