Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Blåsigt värre. Natten mot måndagen kan det, enligt de senaste prognoserna, blåsa orkan i byarna.

Riktigt busväder väntas natten mot måndag

Regn och stormbyar väntas dra in över Halland natten mot måndag.

Lagom till att första luckan i adventskalendern är öppnad och den första glöggen kallnat, drar ett riktigt busväder in över Halland.

- Vi har ett djupt lågtryck som drar in på söndag kväll och natten till måndagen. Det för in regn och det är i samband med detta som vinden tilltar, säger Maria Jönsson, meteorolog på vädertjänsten Foreca.

Än så länge skvallrar inte prognoserna om den exakta styrkan i vindbyarna, mer än att de kan bli väldigt kraftiga.

- Det vi vet med säkerhet är att det kommer att bli riktigt blåsigt sent på söndag kväll. För Hallands del finns det risk för stormbyar, säger Maria Jönsson och tillägger att det kan blåsa mer än så, men att prognosen ännu är för osäker för att kunna se styrkan.

Men de olika modellerna som meteorologerna använder för att få en prognos över vädret har under dagen hoppat fram och tillbaka.

- Det har varierat väldigt mycket mellan körningarna och i den senaste körningen ser det ut som att det skulle kunna bli vindbyar av orkanstyrka. Men som sagt, det är väldigt osäkert om det når upp så högt, men stormbyar kan vi räkna med, säger Maria Jönsson.

De kraftiga vindarna kommer att hålla i sig in på måndagsmorgonen och regnet kommer senare under dagen att övergå från ihållande regn till skurar.

- Det kommer att vara blåsigt under större delen av måndagen, men efterhand övergående till kraftiga vindbyar i stället för stormbyar, säger Maria Jönsson.

SMHI har i skrivande stund ännu inte gått ut med någon vädervarning för Halland.

Den danska motsvarigheten till SMHI, DMI, gick på lördagen ut med en vädervarning för vindbyar med orkanstyrka för den danska västkusten.

Även de brittiska öarna drabbas av lågtrycket där det enligt the Telegraph kan komma uppemot 30 cm snö på vissa ställen.

Natten mot den 8 november härjade stormen Freja i Halland och då blev tusentals fastigheter strömlösa när träd föll över ledningarna.

Fler nyheter om Halland hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här