Region Halland: "Läget är allvarligt"

Ytterligare en person har avlidit i Halland till följd av covid-19. Totalt är det nu tre dödsfall i Hallands län.

ANNONS
|

Under fredagseftermiddagen rapporterar region Halland om totalt 81 konstaterade fall i länet. Sju vårdas på sjukhus, varav fyra patienter får intensivvård.

Under torsdagen rapporterades länets två första dödsfall till följd av coronasmitta. Patienterna var i 75 och 95-årsåldern. Under fredagen rapporterades ytterligare ett dödsfall i 90-årsåldern. Alla tre patienter ska ha avlidit på sjukhus.

Smittskydd Halland har konstaterat en mer omfattande smittspridning i länet och under fredagen gick region Halland ut med att läget är allvarligt. I ett pressmeddelande meddelar regionen att vi alla har ett stort ansvar att skydda äldre och riskgrupper, som drabbas hårdast av covid-19.

ANNONS

— Det har konstaterats att det finns en samhällsspridning och att den är mer omfattande. Vi har till exempel haft smittade på äldreboende och tyvärr hade vi två dödsfall i går (läs: torsdag). Fallen är inte längre kopplade till resande, säger Charlotte Tavelin, som är projektledare och kommunikationsstrateg på region Halland.

ANNONS